ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΣ ΜΠΑΣΚΑ

 waistband yoke
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΣ ΜΠΑΣΚΑ
Πολλές φίλες μου ζήτησαν να κάνω μία σειρά αναρτήσεων για το πώς σχεδιάζουμε πατρόν στα μέτρα μας.
Θεωρώ ότι ξεκινώντας από τα βασικά, βήμα-βήμα θα σας δώσω το έναυσμα να αρχίσετε να σχεδιάζετε μόνες σας τα πατρόν σας.
Πατρόν που φυσικά δεν μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, καθώς το κάθε σώμα είναι μοναδικό και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Και εδώ έρχεται αυτή η σειρά αναρτήσεων να σας βοηθήσει.
Πως μπορεί να βοηθήσει?
1. Φυσικά να σας βοηθήσει να μάθετε να σχεδιάζετε τα δικά σας μοναδικά πατρόν.
2. Να σας βοηθήσει με τα πατρόν του εμπορίου. Πως? Ας υποθέσουμε ότι προτιμάτε τα πατρόν του εμπορίου. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστούν κάποιες τροποποιήσεις για να τα φέρετε στα μέτρα σας ακριβώς. Σας αρέσει κάποια φούστα ή παντελόνι ψηλόμεσο. Τα ψηλόμεσα όμως ενδύματα σας δημιουργούν δυσφορία. Θα μάθετε πώς να τροποποιήσετε το πατρόν που σας αρέσει σε χαμηλόμεσο.
3. Προτιμάτε τα έτοιμα ενδύματα? Και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να βοηθήσει αφού θα έχετε καταλάβει πλέον την λογική της κατασκευής ενός ενδύματος. Μία σειρά που βεβαίως δεν θα περιοριστεί στο «κεφάλαιο φούστες».
Τελειώνουμε σήμερα τις αναρτήσεις με τις επιλογές που έχετε για τον σχεδιασμό της ζώνης μέσης. Η μπάσκα μοιάζει πολύ την εφαρμοστή ζώνη μέσης. Οι μπάσκες είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις συνήθεις ζώνες μέσης και η γραμμή τους ιδιαίτερα στην βάση τους δεν είναι πάντα παράλληλη προς την γραμμή μέσης. Στην μπάσκα συνήθως είναι ενσωματωμένο το φερμουάρ της φούστας, σε αντίθεση με μια ζώνη μέσης.
Η μπάσκα μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες γραμμές και σχέδια εμπεριέχοντας όλες τις πένσες που βοηθούν στην σωστή διαμόρφωση, δημιουργώντας ένα πιο καμπυλωτό κομμάτι πατρόν.
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΑ ΜΕΣΗΣ
1 Αντιγράψτε το βασικό πατρόν φούστας σας σε νέο χαρτί σχεδιασμού.
2 Αποφασίστε το ύψος της μπάσκας σας και σχεδιάστε το στην κορυφή της φούστας.
 waistband yoke pattern drafting 1
3 Κόψτε και ξεχωρίστε την μπάσκα, από το βασικό πατρόν φούστας.
 waistband yoke pattern drafting 2
4 Κόψτε το ένα πόδι της πένσας και κολλήστε το επάνω στο άλλο πόδι.
 waistband yoke pattern drafting 3
5 Αντιγράψτε το βασικό πίσω πατρόν σας σε νέο χαρτί σχεδιασμού. Τοποθετήστε το κομμάτι της εμπρός μπάσκας, στο σημείο της πλαϊνής ραφής και κολλήστε το, ταιριάζοντας το στην γραμμή μέσης.
 waistband yoke pattern drafting 4
6 Κόψτε το πίσω πατρόν της μπάσκας. Παρατηρήστε ότι καμία επέκταση προστίθεται στο κέντρο πίσω. Στρογγυλέψτε 3 mm στην κάτω πλευρά της μπάσκας αν υπάρχει μια απότομη γωνία.
 waistband yoke pattern drafting 5
7 Τοποθετήστε κόντρες στο κέντρο πίσω, πίσω πένσα, πλαϊνή ραφή, εμπρός πένσα και κέντρο εμπρός. Επίσης σημειώστε στο κέντρο εμπρός στην ένδειξη «Κοπή στην τσάκιση».
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER