ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΕΥΘΕΙΑ ΖΩΝΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΕΥΘΕΙΑ ΖΩΝΗ
Μόλις έχετε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του ύψους της γραμμής μέσης σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε πώς θέλετε να τελειώνει στην μέση.
Υπάρχουν αρκετές επιλογές από τις οποίες μπορείτε επιλέξετε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο, όπως μία ευθεία ζώνη, μία ντουμπλαρισμένη ζώνη, μία εφαρμοστή ζώνη ή μία μπάσκα — τα τελευταία τρία σχέδια δημιουργούνται βασιζόμενα στις ίδιες αρχές. Οι περισσότερες ζώνες σε φούστες, βασίζονται στα ανωτέρω αναφερόμενα βασικά σχήματα της μέσης και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ζώνες σε παντελόνι.
Ευθεία ζώνη
Μια ευθεία ζώνη μέσης - η οποία είναι ένα μακρύ ορθογώνιο που γενικά δεν έχει πλευρικές ραφές- θα καθίσει καλύτερα αν είναι στην φυσική περιφέρεια της μέσης σας, ουσιαστικά είναι ραμμένη πάνω από το ύψος της γραμμής μέσης της φούστα σας.
Το καλύτερο τελικό ύψος είναι μεταξύ 1.8 και 5.1 cm. Αυτό το στυλ ζώνης δεν είναι καλή επιλογή για μία χαμηλωμένη γραμμή μέσης σε φούστα. Συνήθως, η ευθεία ζώνη είναι διπλωμένη και ραμμένη στην επάνω πλευρά των ακατέργαστων άκρων της φούστας.
Μπορείτε να επιλέξετε πως θέλετε να κόψετε την ευθεία ζώνη: παράλληλα των γραμμών ύφανσης, κάθετα των γραμμών ύφανσης ή λοξά, Μια παράλληλα των γραμμών ύφανσης κομμένη ζώνη είναι η πιο οικονομική στην χρήση του υφάσματος σας και παράλληλα είναι σταθερή. Η κάθετα των γραμμών ύφανσης κομμένη ζώνη θα είναι περισσότερο δαπανηρή στην κατανάλωση υφάσματος, αλλά σίγουρα είναι η περισσότερο σταθερή επιλογή.
Αν κόψετε κάθετα των γραμμών ύφανσης, να είστε βέβαιες ότι έχετε επεξεργαστεί εκ των προτέρων το ύφασμα σας σωστά, ώστε να αποφύγετε τυχόν συρρίκνωση αργότερα. Μια λοξά κομμένη ζώνη είναι η περισσότερο δαπανηρή στην χρήση του υφάσματος σας. Όμως επειδή είναι κομμένη λοξά, έχει κάποια ελαστικότητα και μπορεί να βοηθήσει στην σωστή διαμόρφωση του περιγράμματος της ζώνης περισσότερο από μια ευθεία ζώνη.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ
1. Μετρήστε την περίμετρο της μέσης σας στο εμπρός βασικό πατρόν σας, μη συμπεριλαμβανομένων των πενσών και σημειώστε τη μέτρηση αυτή. Επαναλάβετε για το πίσω.  draft straight waistband tutorial
2. Σχεδιάστε μια οριζόντια γραμμή, με μήκος ίσο με την μέτρηση αυτή και στις δύο πλευρές, σχεδιάστε μια γραμμή κάθετη προς τη γραμμή μέσης διπλή σε ύψος μέσης από το επιθυμητό 1,8 έως 5,1 cm. Επισημάνετε με κόντρα τη μεσαία γραμμή για να υποδείξει το σημείο που πρέπει να διπλωθεί η ζώνη.
3. Επισημάνετε με κόντρες το κέντρο πίσω, το σημείο της πίσω πένσας, το σημείο της πλαϊνής ραφής, το σημείο της εμπρός πένσας και το κέντρο εμπρός.
4. Προσθέστε περιθώριο ραφής στις τρεις πλευρές της ζώνης.
5. Τοποθετήστε το κέντρο εμπρός της ζώνης στην τσάκιση του νέου χαρτιού σχεδιασμού. Κόψτε το και ανοίξτε την ζώνη. Μεταφέρετε όλες τις κόντρες.
6. Συνεχίστε πάλι προσθέτοντας το μήκος της επέκτασης για το κλείσιμο, συνήθως είναι κατά τι μεγαλύτερο από την διάμετρο του κουμπιού που θα χρησιμοποιήσετε, ή τις κόπιτσες κλπ.
7. Τοποθετήστε το κουμπί ή την κόπιτσα στην μέση του τελικού ύψους της σημειωμένης γραμμής στο κέντρο πίσω της ζώνης.
8. Τοποθετήστε μια οριζόντια κουμπότρυπα στην ζώνη. Μετρήσετε 3 mm από το κέντρο πίσω προς την επέκταση του κλεισίματος. Στη συνέχεια, από το κέντρο πίσω προς την κόντρα της πλαϊνής ραφής, σχεδιάστε μια γραμμή στο πλάτος του κουμπιού.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για να προσαρμόσετε το πατρόν ευθείας ζώνης για κλείσιμο στο πλάι. Σχεδιάστε σύμφωνα με την μέτρηση της μέσης , και με την ακόλουθη σειρά : επέκταση κλεισίματος, εμπρός ζώνη, κόντρα πλαϊνής ραφής, πίσω ζώνη, κόντρα πλαϊνής ραφής, επέκταση κλεισίματος πάλι, αφού η επέκταση κλεισίματος πρέπει να βρίσκεται και στις δύο άκρες της ζώνης. Προσθέστε κόντρες στο κέντρο εμπρός και κέντρο πίσω, οι οποίες θα βοηθήσουν στο ράψιμο.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER