ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ : ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΟΥΣΤΕΣ:YΠΕΡΥΨΩΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΣΗΣ
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, θα ασχοληθούμε σήμερα με την υπερυψωμένη γραμμή μέσης. Πολλές φορές σχεδιάζοντας μόνες μας το βασικό πατρόν φούστας στα μέτρα μας, ή χρησιμοποιώντας ένα έτοιμο πατρόν εμπορίου, ανακαλύπτουμε ότι η θέση της γραμμής μέσης δεν μας κολακεύει και μην γνωρίζοντας τι μπορούμε να κάνουμε, εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό θεωρώ πολύ βασικό να γνωρίζουμε βήμα-βήμα, πως μπορούμε να αλλάξουμε θέση στην γραμμή μέσης, χωρίς ολέθριες συνέπειες στο έργο μας.
Η περιφέρεια της μέσης μπορεί να αυξηθεί από 1,3 cm, πάνω από τη φυσική μέση ως το κάτω μέρος του στήθους. Το στήθος δημιουργεί ένα φυσικό περιορισμό στο πόσο ψηλά μπορείτε να ανυψώσετε στην γραμμή της μέσης σας, διαφορετικά, σχεδιάζετε ένα φόρεμα!
1 Αντιγράψτε το εμπρός βασικό πατρόν της φούστας σε νέο χαρτί σχεδιασμού.
2 Αυξήστε την γραμμή του κέντρου εμπρός ως το επιθυμητό σημείο της υπερυψωμένης μέσης για την φούστα σας.
3 Σχεδιάστε το ευρύ μέρος της πένσας (ποδαράκια).
4 Τοποθετήστε το βασικό πατρόν σας, έτσι ώστε η κορυφή να είναι στη νέα θέση της μέσης σας. Σχεδιάστε την γραμμή μέσης μόνο στη νέα της θέση. Σημειώστε την θέση του ευρύτερου σημείου της πένσας (ποδαράκια) και την θέση της πλαϊνής ραφής.
5 Συνδέστε την υπερυψωμένη γραμμή μέσης με την αρχική γραμμή μέσης με μια ευθεία γραμμή την πλαϊνή ραφή. Αυτή η γραμμή είναι παράλληλη με το κέντρο εμπρός.
6a Διαιρέστε την προσαρμογή στο μισό και μετακινήστε κάθε πόδι της πένσας σύμφωνα με αυτό το αποτέλεσμα. Αν η υπερυψωμένη γραμμή μέσης είναι μεγαλύτερη από τη μέση σας, μετακινήστε τα ποδαράκια της πένσας, το ένα προς το άλλο. Μικρύνετε την αφομοίωση της πένσας στην υπερυψωμένη περιφέρεια της μέσης από όσο ήταν στην αρχική γραμμή μέσης.
6b Εάν η υπερυψωμένη γραμμή της μέσης σας είναι μικρότερη από την αρχική γραμμή μέση σας, μετακινήστε τα ποδαράκια της πένσας μακρύτερα το ένα από το άλλο. Κάντε την πένσα ευρύτερη στην υπερυψωμένη γραμμή μέσης από όσο ήταν στην αρχική γραμμή μέσης.
6 Εάν η υπερυψωμένη γραμμή της μέσης σας είναι ίση με την αρχική γραμμή μέση σας, κρατήστε την όπως ήταν αρχικά.
7 Συνδέστε την πένσα της υπερυψωμένης γραμμής μέσης, με την πένσα της αρχικής γραμμής μέσης σας.
Επαναλάβετε τα ανωτέρω βήματα για το πίσω πατρόν της φούστας σας.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER