ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΝΑ ΓΑΖΩΝΕΤΕ ΕΥΘΕΙΑ ΡΑΦΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΑΖΩΝΕΤΕ ΕΥΘΕΙΑ ΡΑΦΗ
Η πρώτη φορά που ράβεις με ραπτομηχανή μπορεί να σου φαίνεται βουνό. Μόλις όμως καταλάβεις μερικά απλά κόλπα, θα καταφέρεις και θα ράψεις τις τέλειες ευθείες γραμμές.
1. - Χρησιμοποιήστε οδηγό ραφής.
Για να γαζώσετε μια ευθεία ραφή, θα χρειαστείτε ένα οδηγό ραφής στη ραπτομηχανή σας. Θα σας βοηθήσουν τα ακόλουθα:
a. Οι ραβδώσεις της ραπτομηχανής σας ως οδηγοί ραφών.
b. Ο οδηγός ραψίματος (εξάρτημα της ραπτομηχανής σας).
Αν έπρεπε να πω ένα μόνο πράγμα που θα σας βοηθήσει να ράψετε μια ευθεία ραφή, θα ήταν: Μην προσέχετε τη βελόνα! Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να παρακολουθείτε τον οδηγό και όχι τη βελόνα της ραπτομηχανής. Η βελόνα κινείται συνεχώς. Εάν παρακολουθείτε μια κινούμενη βελόνα, δεν θα ράψετε ίσια! Παρακολουθώντας τον οδηγό που δεν κινείται και διατηρώντας το ύφασμα στον οδηγό σας επιτρέπει να ράψετε απολύτως ευθεία.
2. - Έλεγχος ταχύτητας - Πέλματα ποδιού ραπτομηχανής.
Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την κίνηση της ραπτομηχανής πριν ξεκινήσετε το ράψιμο. Αυτό σας δίνει το χρόνο να μάθετε τον έλεγχο της ταχύτητας και τις βασικές δεξιότητες της ραπτομηχανής. Όταν μαθαίνετε να ράβετε, ο έλεγχος της ταχύτητας της ραπτομηχανής είναι ένα σημαντικό βήμα για τον έλεγχο της ραφής σας. Πολλά μοντέλα ραπτομηχανών προσφέρουν μια ρύθμιση για το ταχύτητα από χελώνα σε λαγό. Όταν ένα μηχάνημα δεν έχει αυτή τη ρύθμιση, το ράψιμο χωρίς παπούτσι είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε τον έλεγχο του πεντάλ ποδιού. Ένας άλλος τρόπος είναι να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο πεντάλ του ποδιού ίσως ένα μέταλλο το οποίο θα μπορεί να εμποδίσει την ραπτομηχανή από το ράψιμο με μεγάλη ταχύτητα.
3. - Σωστή επιλογή βελόνας ραπτομηχανής.
Μια βελόνα ραπτομηχανής που δεν διεισδύει σωστά στο ύφασμα κατά τη δημιουργία των βελονιών μπορεί να προκαλέσει μία ραφή που θα φαίνεται στραβωμένη ή σαν μια στενή ραφή ζιγκ-ζαγκ. Χρησιμοποιώντας τη σωστή βελόνα για το ύφασμα που ράβετε είναι ένα σημαντικό στοιχείο επιτρέποντας στη ραπτομηχανή να σχηματίζει όμορφη ραφή.
4. - Γνωρίστε την ραπτομηχανή σας.
Πρέπει να γνωρίζετε τη ραπτομηχανή σας. Δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές ραπτομηχανές στην αγορά αν ήταν όλες ίδιες. Η γνώση της ραπτομηχανής σας και των δυνατοτήτων της θα σας βοηθήσει να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ραψίματος αντιμετωπίσετε. Εάν αγοράσετε τη ραπτομηχανή σας από έναν τοπικό αντιπρόσωπο, ο έμπορος συνήθως προσφέρει μαθήματα για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ραπτομηχανή σας. Μια ραπτομηχανή που αγοράζεται από ένα διαδικτυακό κατάστημα ή από δεύτερο χέρι πρέπει να έχει το εγχειρίδιο της ραπτομηχανής για αυτό το μοντέλο. Διαβάστε το εγχειρίδιο και εφαρμόστε τις οδηγίες του.
5. - Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση.
Δεν γνωρίζω κανέναν που να κάθισε να ράψει για πρώτη φορά και ήταν σε θέση να ράψει τέλεια με την πρώτη προσπάθεια. Το ράψιμο απαιτεί πρακτική. Συγκεντρώστε κομμάτια υφάσματος και αφήστε τον εαυτό σας να εξασκηθεί σε διαφορετικές τεχνικές ραπτικής. Με την εξάσκηση θα έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας όταν ξεκινάτε να ράβετε ένα πραγματικό έργο. Υπάρχουν πολλά δωρεάν πατρόν για αρχάριους που χρησιμοποιούν υπολείμματα υφασμάτων, ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε και ταυτόχρονα να επιτύχετε κάτι ενώ εξασκήστε και επιχειρείτε διαφορετικές τεχνικές ραπτικής.
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER