ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

DIY PENCIL ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ

DIY PENCIL ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΒΟΛΑΝ
Αγαπώ πολύ τα βολάν και όχι μόνο επειδή είναι τάση της μόδας τον φετινό χειμώνα αλλά κυρίως γιατί θεωρώ ότι αναδεικνύουν την γυναικεία σιλουέτα με ένα ιδιαίτερα κομψό και εκπληκτικά απλό τρόπο!
Μία πένσιλ φούστα με βολάν, σε όποιο μήκος μας αρέσει, δεν θα πρέπει να λείπει από καμία μας φέτος τον χειμώνα. Για αυτό σήμερα θα δούμε βήμα-βήμα πως μπορούμε να ράψουμε μόνες μας, στην ησυχία του σπιτιού μας και ακριβώς στα μέτρα μας μία πένσιλ φούστα με βολάν.
Θα χρειαστούμε:
- Περίπου 2,5-3,5 μέτρα (εξαρτάται από το μήκος που θα επιλέξουμε) από μάλλινο ή βαμβακερό ελαστικό ύφασμα.
- Ένα φερμουάρ (χρησιμοποιούμε ένα αόρατο, αν μπορούμε να βρούμε ένα στο σωστό χρωματισμό)
- Ψαλίδι
- Κλωστή που ταιριάζει με το ύφασμα μας
- Ραπτομηχανή
Η φούστα, αποτελείται από δύο τμήματα - το επάνω τμήμα το οποίο είναι βασικά το πάνω μισό της φούστας και το κάτω τμήμα που είναι το βολάν στο επιθυμητό για την κάθε μία μας μήκος. Στη συνέχεια, θα συνδέσουμε αυτά τα δύο τμήματα μαζί.
Οδηγίες:
1. Χρησιμοποιούμε σαν πατρόν μια φούστα που μας εφαρμόζει καλά και αντιγράφουμε το πάνω μισό πάνω στο ύφασμα μας (το οποίο διπλώνουμε για να δημιουργήσουμε δύο πανομοιότυπα κομμάτια). Κόβουμε τα κομμάτια από το ύφασμα μας.
2. Ράβουμε τα δύο αυτά κομμάτια μαζί στη μία πλευρά.
3. Τώρα τοποθετούμε το φερμουάρ στην άλλη πλευρά και ράβουμε την ραφή κάτω από το φερμουάρ.
4. Για να φτιάξουμε το βολάν, παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι υφάσματος και το διπλώνουμε στο μισό και στη συνέχεια το διπλώνουμε ξανά. Κόβουμε σύμφωνα με το ανωτέρω διάγραμμα.
5. Για να υπολογίσουμε ποια είναι η ακτίνα, χρησιμοποιούμε μια μεζούρα για να μετρήσουμε το μήκος γύρω από το στρίφωμα.
6. Στη συνέχεια, θα κόψουμε ένα κύκλο που ο εσωτερικός του κύκλος θα έχει το ίδιο μέγεθος με το μήκος του στριφώματος. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, οπότε πάντα κάνουμε τον κύκλο μικρότερο από ότι χρειάζεται στην αρχή, ώστε να μπορούμε να τον κάνουμε μεγαλύτερο εάν χρειάζεται. Έπειτα, κρεμάμε το βολάν που έχουμε κόψει σε μια κρεμάστρα για μια μέρα, έτσι ώστε ο κύκλος του βολάν να πέσει σωστά.
7. Ακολούθως ράβουμε τη φούστα και το βολάν μαζί και τελειώνουμε το ράψιμο, ράβοντας την ζώνη μέσης και το στρίφωμα.
8. Επιπλέον, εάν το επάνω μέρος της φούστας δεν εφαρμόζει καλά στο σώμα μας (και αυτό θα εξαρτηθεί από το σχήμα του σώματος) κάνουμε κάποιες πένσες στο πίσω μέρος πριν ράψουμε τη μέση. Τελειώνουμε τη φούστα με ένα πολύ καλό σίδερο!
===================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER