ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΜΠΛΟΥΖΑ

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι περισσότερο ασταθείς εποχές του χρόνου, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να φορέσεις.
Για τον λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί τα ντεμί σεζόν ρούχα και επειδή μία τέτοια εποχή αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει την εμφάνιση της, δεν γίνεται να περιμένουμε άπραγες να χτυπήσει την πόρτα μας χωρίς προηγουμένως να έχουμε προετοιμαστεί να την υποδεχτούμε με στυλ.
Τι κάνουμε; Σχεδιάζουμε μία μπλούζα και μανίκια στολισμένα με βολάν, και λαιμόκοψη που θα έχουμε τελειώσει με ρέλι. Όταν ολοκληρώσετε το πατρόν, θα είναι πλέον πολύ εύκολο, να ράψετε μία demi season μπλούζα, αν απλά ακολουθήσετε τα πατρόν, καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές. Χρησιμοποιείστε ως βάση την μπλούζα χωρίς πένσες και στην συνέχεια, σχεδιάστε την γραμμή για το ρεγκλάν μανίκι.
· Σημειώστε το επιθυμητό άνοιγμα και ύψος του ντεκολτέ.
· Κάντε το σχεδιάγραμμα του ρεγκλάν μανικιού, κατεβαίνοντας από την βάση της μασχάλης, μόνο 1 – 1,5cm.
· Από την βάση του ρεγκλάν, σχεδιάζουμε το ύψος του μπούστου στα 13 cm. Σε αυτό το σημείο σχεδιάζουμε οριζόντια γραμμή και κόβουμε. Σε αυτό το σημείο έχουμε 3 τεμάχια. Το μανίκι, το μπούστο και το βολάν.
· Σχεδιάζουμε το κάτω κομμάτι της μπλούζας, δηλαδή στο βολάν με ύψος 28 cm. 
· Για να δημιουργήσουμε το βολάν στο κάτω κομμάτι, θα πρέπει αυτό να είναι δύο φορές μεγαλύτερο σε φάρδος από το επάνω κομμάτι του μπούστου.
· Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στο πίσω μέρος.
· Για να ολοκληρώσετε το περίγραμμα του ντεκολτέ, μπροστά και πίσω, χρησιμοποιήστε ρέλι από το ίδιο ύφασμα, στο το πλάτος του 1 cm, έτοιμο, οπότε το κόβουμε στα 3,5 cm, πλάτος και μήκος αρκετό για το ντεκολτέ και αφήνουμε αρκετό, για να δέσει μπροστά. 
· Το βάθος του εμπρός ντεκολτέ, είναι 7 εκατοστά, και επίσης πρέπει να ολοκληρωθεί με ρέλι, με το ίδιο πλάτος με το ντεκολτέ.
· Θυμηθείτε να προσθέσετε περιθώριο ραφής 1cm σε όλες τις πλευρές.
· Αφού έχετε σχεδιάσει το μανίκι ρεγκλάν, μετρήστε από την βάση του 32 cm και κόψτε. 
· Αυτό σημαίνει ότι χωρίζουμε το μανίκι σε δύο κομμάτια, το κομμάτι που θα ραφτεί στην μασχάλη και το κομμάτι του βολάν. Το κομμάτι του βολάν θα το μετατρέψετε σε ένα ορθογώνιο, με πλάτος διπλάσιο του μανικιού ώστε κατά την ραφή να δημιουργήσουμε την σούρα. 
· Στο σημείο της ένωσης, χρησιμοποιήστε λάστιχο φάρδους 1 cm.
Δείτε μερικές εικόνες για να πάρετε ιδέες.  
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER