ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΜΠΛΟΥΖΑ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ

Σήμερα θα δημιουργήσουμε μία μπλούζα με τιράντες και με την τεχνική της σφηκοφωλιάς.
Είναι μια τεχνική πολύ παλιά, και κάθε φορά που βλέπω κάποια στον δρόμο να φοράει μπλούζα κατασκευασμένη με αυτήν την τεχνική, νοιώθω ένα μικρό τσίμπημα ζήλιας.
Θα ράψουμε μπλούζα με τιράντες και σφηκοφωλιάκαι θα μοιραστώ μαζί σας την τεχνική αυτή που η βάση της είναι η ελαστική κλωστή.
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, πως γίνεται, να σας πω ότι είναι μια τεχνική όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαστική κλωστή ως πίσω κλωστή (στην μασουρίστρα της μηχανής) ώστε να σουρώνει το ύφασμα, το οποίο δίνει αυτήν την υπέροχη όψη και δομή στο ρούχο και που του επιτρέπει λόγω της ελαστικότητας να επεκτείνεται, αλλά στη συνέχεια να επανέρχεται στην αρχική του μορφή.
Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ύφασμα που το φάρδος του θα πρέπει να είναι 1.5 – 2 φορές της μέτρησης του στήθους σας (αυτό εξαρτάται από το πόσο λεπτό ή χοντρό είναι το ύφασμα) Για χοντρά υφάσματα καλό θα είναι να επιλέξουμε να είναι περίπου 1,5 φορές και για λεπτά έως 2 φορές. Το μήκος του υφάσματος θα το αποφασίσετε εσείς.
Το πρώτο βήμα είναι να τυλίξετε την ελαστική κλωστή στην μασουρίστρα σας. Αν μπορείτε να το κάνετε με την μηχανή σας θα είναι υπέροχο, όμως αν δεν γίνεται, μπορείτε να την τυλίξετε με το χέρι και αφού είστε έτοιμες, βάλτε την μασουρίστρα στην μηχανή σας, και επάνω χρησιμοποιείστε κανονική κλωστή.
Τώρα, είναι η ώρα για να ξεκινήσετε το ράψιμο! Σε κανονική ένταση και με το μακρύτερο δυνατό μήκος βελονιάς, ράψτε ευθείες γραμμές.  Το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε για την συγκεκριμένη ανάρτηση, είναι ιδανικό για το παρών έργο, επειδή έχει ήδη τις γραμμές, αλλά αν το δικό σας ύφασμα δεν έχει γραμμές θα πρέπει να τις κάνετε με σαπουνάκι ραπτικής ή κάτι παρόμοιο. Αφήνουμε περίπου 2,5 εκατοστά μεταξύ της κάθε γραμμής. Προσέξετε να τεντώνετε το ύφασμα σας καθώς ράβετε τις γραμμές, ώστε να μην ράβετε σε σουρωμένο ύφασμα αλλά σε επίπεδο, διαφορετικά αυτή η τεχνική δεν θα λειτουργήσει.
Η σφηκοφωλιά θα εμφανιστεί σταδιακά καθώς προσθέτετε όλο και περισσότερες γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι ασφαλίζετε στην αρχή και στο τέλος κάθε γραμμής όταν γαζώνετε με εμπρός πίσω, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει έξω η ελαστική κλωστή.
Σταματήστε το  ράψιμο όταν νομίζετε ότι έχετε αρκετή ελαστική επιφάνεια, για αυτό που χρειάζεστε. Σε αυτό το έργο κάναμε 25 γραμμές. Πληροφοριακά να γνωρίζετε ότι πιθανώς θα  χρειαστεί να ξαναγεμίσετε την μπομπίνα 1-2 φορές. Αφού ολοκληρώσετε την περιοχή που χρειάζεστε με την τεχνική της σφηκοφωλιάς, ράψτε το κομμάτι του υφάσματος σε ένα σωλήνα διπλώνοντας το στη μέση.
Για να ολοκληρώσετε το έργο πρέπει να σιδερώσετε καλά με ένα ζεστό σίδερο τις σούρες, αλλά προσέξετε να μην χρησιμοποιήσετε ατμό. Θα παρατηρήσετε ότι μετά από αυτό το βήμα η μπλούζα με σφηκοφωλιά θα αγκαλιάσει πολύ όμορφα το κορμί σας.
Τέλος, ράβουμε τις τιράντες.
Θα χρειαστεί να κόψετε τέσσερις λωρίδες υφάσματος μισό μέτρο μήκος κάθε μία και περίπου 8 cm πλάτος. Στη συνέχεια, διπλώστε τις κατά μήκος στην μέση και σιδερώστε τες. Ακολούθως γαζώστε τες στην άκρη και μετά με την βοήθεια μιας παραμάνας ή ότι άλλο μπορεί να σας εξυπηρετεί γυρίστε τις λωρίδες το μέσα έξω και σιδερώστε πάλι έτσι ώστε να είναι ωραίες και ατσαλάκωτες. Φορέστε την μπλούζα και αποφασίστε που θέλετε να ράψετε τις τιράντες, σημαδέψτε, βγάλτε την μπλούζα και ράψτε τις τιράντες στην επιθυμητή για εσάς θέση με το χέρι χρησιμοποιώντας μικρές βελονιές. Τέλος, στριφώστε τις άκρες στις τιράντες, την κάτω και την επάνω πλευρά της μπλούζας.
Πηγή : apairandaspare
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER