ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΑΝΕΤΟ ΛΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

ΑΝΕΤΟ ΛΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Ένα άνετο λινό παντελόνι δεν θα πρέπει να λείπει από καμία μας, για αυτόν τον λόγο σήμερα.
θα ράψουμε μαροκινού στιλ ριγέ λινό παντελόνι.
Άνετο και θηλυκό — αυτό το μαροκινού στιλ ριγέ παντελόνι είναι ένα όνειρο. Δημιουργείστε το από ένα 100% λινό ύφασμα όπως αυτό που προτείνεται σε αυτήν την ανάρτηση, το πολύ όμορφο Premier Finish 100% linen, το οποίο είναι πολύ λείο, αναπνέει και είναι μαλακό στην αφή. Το παντελόνι χαρακτηρίζεται ως ελαφρώς φαρδύ, με ένα ελαστικό τμήμα στην μέση. Ένα τέτοιο υπέροχο σχέδιο ταιριάζει απόλυτα σε κάθε σωματότυπο. Είναι επίσης ένα τέλειο έργο για ράψιμο από αρχάριους. Αυτά τα παντελόνια είναι τόσο γρήγορο και εύκολο να ραφτούν που κατά πάσα πιθανότητα θα αναρωτηθείτε γιατί διστάζατε να προχωρήσετε στην δημιουργία του!
ΥΛΙΚΑ
2 μέτρα (IL 042 899 – FS Premier Finish – 100% Linen – Middle Weight) 100% λινό – μεσαίου βάρους, φυσικά κλωστή και 1 μέτρο φάρδους 2,5 cm λάστιχο. Επίσης θα χρειαστούν : Χαρτί πατρόν, ψαλίδι, καρφίτσες, χάρακας, κιμωλία, παραμάνα, Ραπτομηχανή.
Απαιτούμενος χρόνος : 2-3 ώρες
Βαθμός δυσκολίας : για αρχαρίους
Κατεβάστε το πατρόν εδώ
Θυμηθείτε να προσθέσετε περιθώρια ραφής, όπως υποδεικνύεται στο πατρόν. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αυτά τα παντελόνια είναι σκόπιμα ευρύχωρα. Για να πάρετε δύο όμοια κομμάτια του κάθε ποδιού, διπλώστε το ύφασμα στην μέση παράλληλα με την ούγια, καρφιτσώστε τα κομμάτια πατρόν επάνω του και κόψτε συμπεριλαμβάνοντας τα περιθώρια ραφής.
Το πατρόν είναι για US μέγεθος 6-8 (UK μέγεθος 10-12) Small - Medium. Εάν δεν είναι αυτό το νούμερο σας,
 δείτε εδώ πως μπορείτε να αλλάξετε μέγεθος σε πατρόν.
Σημείωση: Πλύνετε, στεγνώστε και σιδερώστε το ύφασμα σας, ώστε να είναι ευκολότερο να εργαστείτε με αυτό.
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Με καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε κάθε μπροστινό κομμάτι με το αντίστοιχο πίσω στη πλευρική ραφή. Παρατηρήστε πώς το εμπρός και πίσω είναι λίγο διαφορετικά. Το πίσω μέρος είναι κομμένα λίγο βαθύτερα στο καβάλο για να μας επιτρέπει να καθόμαστε.
2. Ράψτε τις καρφιτσωμένες πλευρές του παντελονιού με ένα περιθώριο ραφής 1 cm. Με τον κοπτοράπτη ή με ζιγκ-ζαγκ γαζί καρικώστε τις άκρες μαζί για να αποτρέψετε το ύφασμα από το ξέφτισμα. Σιδερώστε τις ραφές διπλωμένες και επίπεδες προς το πίσω του παντελονιού. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για τις εσωτερικές ραφές. Με καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε κάθε μπροστινό μπατζάκι στο αντίστοιχο πίσω μπατζάκι.
3. Ράψτε τις καρφιτσωμένες άκρες μαζί σε ένα περιθώριο ραφής 1 cm. Καρικώστε με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή τις άκρες μαζί για να αποτρέψετε το ύφασμα από το ξέφτισμα. Σιδερώστε τις ραφές διπλωμένες και επίπεδες προς το πίσω του παντελονιού.
4. Γυρίστε το δεξί μπατζάκι με την καλή πλευρά έξω και τοποθετήστε το μέσα στο αριστερό μπατζάκι.
5. Καρφιτσώστε τις ραφές του καβάλου ταιριάζοντας μαζί τις πλαϊνές εξωτερικές και εσωτερικές ραφές.
6. Ράβουμε κατά μήκος του καβάλου με ένα περιθώριο ραφής 1 cm. Καρικώστε με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή τις άκρες του καβάλου και σιδερώστε τη ραφή. Σε αυτό το σημείο βλέπετε πως το παντελόνι θα μοιάζει από τη καλή του πλευρά.
7. Τώρα που που έχετε ράψει τα μπατζάκια μαζί, μπορείτε να δημιουργήσετε το περίβλημα (τούνελ) για το λάστιχο. Για να γίνει αυτό, διπλώστε την επάνω πλευρά 5 cm προς το εσωτερικό (ανάποδη πλευρά) και σιδερώστε. Στη συνέχεια, διπλώστε και πάλι 1 cm προς το εσωτερικό, σιδερώστε πάλι και καρφιτσώστε.
8. Το παντελόνι μπροστά είναι επίπεδο, όχι μόνο προκειμένου να αποφευχθεί το υπερβολικό φούσκωμα στην περιοχή αλλά και ως ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο. Χρησιμοποιώντας το χάρακα, μετρήστε 9 cm σε κάθε πλευρά από τη ραφή του κέντρου και σημαδέψτε τοποθετώντας από μία καρφίτσα. Σε αυτό το τμήμα δεν έχουμε λάστιχο. Κάντε ένα εξώγαζο όσο πιο κοντά μπορείτε στην κάτω πλευρά του περιβλήματος από την καρφίτσα αριστερά του κέντρου που τοποθετήσατε πριν ως σημάδι ως την δεξιά καρφίτσα.
9. Επισυνάψετε μια παραμάνα ασφάλειας στο ένα άκρο του λάστιχου και περάστε το μέσα από το περίβλημα. Γαζώστε την μία άκρη του λάστιχου στη θέση του (από επάνω προς τα κάτω πάνω στο περίβλημα). Δοκιμάστε το παντελόνι και Αποφασίστε πόσο σφιχτό θέλετε το λάστιχο σας να είναι. Κάντε ένα σημάδι και ράψτε την άλλη άκρη του λάστιχου κατά μήκος του δεύτερου σημαδιού του περιβλήματος. Κόψτε το πλεόνασμα
10. Κλείστε το άνοιγμα με εξώγαζα στην κάτω πλευρά του περιβλήματος. Ολοκληρώθηκε η μέση σας.
11. Το τελικό βήματα θα είναι το στρίφωμα στο παντελόνι σας. Διπλώστε την κάτω πλευρά 1 cm, στη συνέχεια, ακόμα 1.25 εκ. και σιδερώστε. Καρφιτσώστε.
12. Κάντε εξώγαζο όσο πιο κοντά στην επάνω πλευρά του και σιδερώστε.

Et voila! Με λίγα απλά βήματα και αφιερώνοντας λίγες ώρες από το χρόνο σας, έχετε ένα άνετο παντελόνι που θα αγαπήσετε!
Πηγή : fabrics-store
========= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER