Σελίδες

Σάββατο

ΦΟΡΕΜΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

ΦΟΡΕΜΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΤΡΟΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ Σήμερα θα ασχοληθούμε με το βασικό πατρόν φορέματος.
Το επάνω γίνεται με βάση τα μέτρα του στήθους και το κάτω με βάση τα μέτρα της μέσης. Στην ουσία αν βάλουμε μαζί τα δύο βασικά πατρόν κορσάζ και φούστα, δημιουργούμε το βασικό πατρόν φορέματος.
Όπως βλέπουμε στο πατρόν, έχω σχεδιάσει δύο μασχάλες. Η πρώτη με το πράσινο χρώμα είναι για αμάνικο φόρεμα και η δεύτερη και μεγαλύτερη για φόρεμα με μανίκι. Ακόμα βλέπουμε δύο ντεκολτέ, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές και να σχεδιάσουμε οποιονδήποτε άλλο τύπο ντεκολτέ.
Το πατρόν αυτό είναι το βασικό πατρόν για φόρεμα, που σημαίνει ότι πάνω σε αυτό μπορούμε να κάνουμε πολλές και διαφορετικές αλλαγές ώστε να έχουμε το πατρόν που επιθυμούμε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πάρα πολλά διαφορετικά πατρόν, αλλάζοντας απλώς τις θέσεις στις πένσες. Μπορούμε να αφαιρέσουμε πένσες και βεβαίως μπορούμε όχι μόνο να τους αλλάξουμε θέση, αλλά και να προσθέσουμε πένσες σε άλλα σημεία όπως εμπρός από την μασχάλη. Με την πένσα μασχάλης και την πένσα μέσης, αν ενώσουμε τις κορυφές τους καμπυλωτά, δημιουργούμε πολύ εύκολα την ραφή Ρεντιγκότα 2, γνωστή ως Princess seam.
Με λίγα λόγια από το βασικό πατρόν βγάζουμε το 80% των σχεδίων που υπάρχουν.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
1. Με πένσα πλαϊνής ραφής στο εμπρός και πένσα πλαϊνής ραφής στο πίσω.
Από αυτό προκύπτουν εφαρμοστά φορέματα με μανίκι ή αμάνικα, εφαρμοστές μπλούζες, τοπ αμάνικα ή με μανίκι. Το κλασικό εφαρμοστό φόρεμα κουμπώνει πίσω. Γίνονται με διάφορα ντεκολτέ V, στρογγυλό, τετράγωνο κλπ. Μπορεί να γίνει φορεματάκι σε γραμμή Α. μίνι, μίντι ή όποιο άλλο μήκος επιλέξουμε. Προσθέτοντας σταύρωμα μπροστά, μπορεί να γίνει πουκάμισο. Επίσης μπορεί να γίνει φόρεμα που αν κοπεί στην μέση μπορεί να προστεθεί οποιοδήποτε σχέδιο φούστας θέλουμε και να έχουμε παραδείγματος χάριν ένα μακρόταλο φόρεμα, αν κατέβουμε από την μέση 7-8 εκ και εκεί προσθέσουμε την φούστα της αρεσκείας μας. 
2. Ρεντινγκότα Νο 2, με τις κυκλικές ραφές (Princess seam)
Γίνεται διάφορα φορέματα εφαρμοστά, αμάνικα ή με μανίκι και με διάφορα ντεκολτέ. Γίνεται πουκάμισο βάζοντας εμπρός το σταύρωμα, γίνεται Σανέλ ζακετάκι, παλτό, γιλέκο κλπ
3. Πένσα κάτω από το στήθος εμπρός.
 Σε κοντά μπλουζάκια, μακρόταλα φορέματα, κλείνουμε την επάνω πένσα, κόβουμε την πένσα κάτω από το στήθος και όσο ανοίξει γίνεται το φόρεμα.
Γίνεται πουκάμισο, γιλέκο ή ζακετάκι Σανέλ.
Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.
Σχεδιάζουμε λοιπόν το βασικό πατρόν για φόρεμα, το κρατάμε στο αρχείο μας και κάνουμε τις αλλαγές, ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
Αν και μερικές φορές αρκεί ένα απλό φόρεμα έξυπνα χρωματικά συνδυασμένο για να δώσει ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Δείτε και το σχετικό βίντεο.
=================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.